Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: EMİRDAĞ'IN BOYA-BADANA USTALARI DESTEK BEKLİYOR

Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: EMİRDAĞ'IN BOYA-BADANA USTALARI DESTEK BEKLİYOR
EMİRDAĞ'IN BOYA-BADANA USTALARI DESTEK BEKLİYOR
İlçemiz Emirdağ'da boya-badana işleriyle uğraşan ustalar avrupalıları bekliyor. İlçemizdeki iş olanaklarının sınırlı olması,maddi imkansızlıkların da işleri iyiden iyiye zorlaştırdığı bugünlerde gözler avrupadaki gurbetcilerin izine gelmesine odaklandı.
Emirdağ merkez ve köylerinde boya dekorasyon işleriyle uğraşan "Şahin Eryürük" kısa bir açıklama yaptı."herkesinde bildiği gibi ilçemizde sezonluk çalışılmakta, çalışılan sürenin az olması oniki aylık gideri karşılamaya yetmiyor.Eskiden 6 ay çalış 6 ay ye deniliyordu,şimdi bu tabirde ortadan kalktı.Bizler bu memleketin evlatlarıyız, kazandığımız parayı yine burada harcıyoruz,başka il,ilçe ve köylerden gelen meslektaşlarımız çalışıyorlar ama para burada kalmıyor,bu tüm esnafımıza yansıyor.
İlçemiz Kaymakamımız Sn.Zekeriya Güney'in,Belediye Başkanımız Sn.Cengiz Pala'nın,Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sn.Muzaffer Işık'ın Halk Eğitim Müdürü Sn.Nurettin Diker'in bizlere sahip çıkmasını ve bizlere gerçek anlamda destek vermelerini bekliyoruz
Elinde fırça tutmasını beceremeyen kişiler elbiselerini biraz boya ediyorlar,bir teneke bir merdiven alıyorlar, sonrada ben boyacı oldum diye iş almaya çalışıyorlar.Bu kötü gidişata dur denilmesini özellikle rica ediyoruz,bizler çıraklıktan yetişerek,emek vererek geldik,İlçemizde ustalık belgesi olan,sadece bir kişi var.Bu sayının artmasını istiyoruz.Devletine vergisini veren,sigortasını yatıran esnaflar olmayı arzu ediyoruz". dedi.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: