Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: KUTLU DOĞUM HAFTASI

KUTLU DOĞUM HAFTASI
Tarih:09.04.2010
Muhterem Müslümanlar
Kainatın efendisi Hz Muhammed (s.a.v)’in miladi takvime göre dünyayı şerflendirmelerinin1439. seneyi devriyesini bir kez daha büyük bir coşku ve ulvi bir aşk ve bağlılık ile kutluyoruz. 1989 yılından buyana Diyanet İşleri Başkanlığımız, ülkemizde ‘’Kutlu Doğum Haftası ‘’ adı altında Allah Rasülünü daha iyi anmak ve anlamak, O’na olan sevgi ve saygımızı tazelemek için çeşitli proğramalar düzenlemektedir.

Muhterem Kardeşlerim!
Kültür ve medeniyetlerin doğuşunda, gelişmesinde peygamberlerin ve onların tebliğ ettiği kutsal kitapların özel bir yeri vardır. Bu yüzden insanlık Hz Muhammed (s.a.v)’e ve onun getirdiği evrensel mesaja çok şeyler borçludur. Zira insanlık, gerçek manada huzur, saadet ve mutluluğu, hidayeti, hak ve adaleti, doğruluğu, dürüstlüğü, iyiliği, birbirini sevmeyi, şefkati paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlaklı ve erdemli davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, kısaca: her şeyin en iyisini ve en güzelini, yukarıda okuduğum ayeti kerimede ifadesini bulan Alemlere rahmet olarak gönderilen (1) Hz Muhammed (s.a.v)’in sünnetinde ve onun tebliğ ettiği Kuranı Kerim de görmüştür.

Değerli Mü’minler!
Yaşadığımız asırda kutsaldan uzaklaşan insanlık, birçok ruhsal hastalıklara mübtela olmuştur. Savaşların yaşandığı, şiddet ve terörün kol gezdiği, caddelerde, işyerlerinde hatta evlerinde bile güven içinde olamayan insanlar, buhranlar geçiriyorlar. Büyük bir ahlaki çöküntü içinde yaşamaktadırlar.

Aziz Müminler!
Alabildiğine bencilleşen ve dünyevileşen insanların sınırsız arzu ve istekleri, ihtiras, kin ve nefret duyguları ancak sağlam bir inançla önlenebilir.
Bunun içindir ki Hz Muhammed (s.a.v) ve onun getirdiği kutsal kitab Kuranı Kerim; Küfür değil iman, ruhlara hastalık değil şifa, Savaş değil barış, Zulüm değil adalet, Öldürücü değil diriltici, kin ve nefret değil sevgi ve şefkat mesajlarıyla dopdoludur. Bundan dolayı insanlık, her zaman Kur’an’a ve Hz. Muhammed’e muhtaçtır.

Aziz Müminler!
Gerçekten bizim milletimiz bin yıldan bu yana, yaşadığı bütün zaman ve mekanlarda, sevinçli ve kederli günlerinde, mubarek gün ve gecelerde, Hz. Muhammed (s.a.v)’in doğumunu anlatan, mevlit merasimleri düzenlemektedir. Askerine, çocuklarına onun ismini, kızlarına onun remzi olan gül isimlerini vermektedir. Kur’ an ı Kerimi okumakta ve tilavetini aşkın duygular ile dinlemektedir; Bütün bunlarla Hz Muhammed (s.a.v) ve yüce kitabımız Kur’ an a olan derin saygısını ve sevgisini göstermiş, dünya yerinde durdukça da artarak göstermeye devam edecektir.
Mehmet GÜNDOĞDU
İzmir İl Müftü Yardımcısı

Enbiya 107.
...
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: