DEĞERLERİMİZİ BİR HİÇ UĞRUNA FEDA ETMEYELİM

TARİHİ DEĞERLERİMİZİ BİR HİÇ UĞRUNA FEDA ETMEYELİM


Bir Şehrin geçmişi sokak adlarında gizlidir.
Mahalle ve sokak adları ile onların yazılı olduğu tabelalar şehirlerin kimlik kayıtlarıdır adeta.

Eskikasaplar caddesi,Ofis caddesi,Mezar caddesi,Sobacılar sokak,Arabacılar sokak gibi isimler Emirdağ ın yüzyıla yakın tarihi içinden süzülegelen folklorünü,yaşanmışlıklarını günümüze taşırdı.
Taşırdı diyorum çünkü bu isimlerin çoğu bu gün yerlerini zaman içinde başka isimlere bıraktılar.Eskikasaplar caddesi oldu Konya caddesi,Mezar caddesi oldu;Emirafşin caddesi,Sobacılar sokak oldu; Şehit Astsubay Yücel Kır Caddesi.Arabacılar sokak ta oldu size Viyana çarşısı.Emirdağ ın tarihini bilmeyen sayın Belediye Meclis üyesi arkadaşların bunları büyüklerine sormaları gerekmezmiydi,arabacılar sokağı ile viyana çarşısı ne alaka diye.İllaki bir yere verilecekse bu isim bu arabacılar sokağı olmamalıydı.Bir Parka,yeni kurulacak bir sokak veya caddeye verilebilirdi.Emirdağ’ın tarihi ile var olan bir sokak ismine değil.

Bizler Avrupanın kalbi Brükselde 45 yıldır yaşıyoruz,ilgili Belediyelere ¨Bu sokak Türklere ait oldu,hangi eve hangi dükkana girseniz Türk ve Emirdağlı bu caddenin ismini Emirdağ caddesi yada Anadolu caddesi olarak degiştirin.¨ diye bir sürü müracatımız olmasına rağmen adamlar tarihlerine saygısından ¨Chausee d’Hacht¨ Hacht caddesi ismini degiştirmediler.

Viyanalı dostlarımızında sanki çok umurlarında oldu Emirdağda tarihi bir sokağa viyana ismi verilmesi.
Avusturyanın Başkenti viyanada Davulgalı çok Hemşehrimiz varmış ;Davulga Belediyesindeki bir sokağa bu isim verilse şaşmazdım ama Emirdağ da100 Yıllık içinde benim Babamın da Hatırası ve emeği olan Arabacılar sokağı isminin Viyana Çarşısı olarak değiştirilmesi tüm Emirdağlıların vicdanını sızlatmıştır sanırım.
Belediye meclisinin oy çokluğu ile almış olduğu karar resmiyette uygulanabilir, Ama Kamu vicdanında bunun doğrulugu ve uygulanabilirliği tartışmalıdır.

Son söz;Belçika da 100 Bin Emirdağlı yaşıyor.Emirdağ lıların geçim kapısı olan Belçika için
Meclis kararı ile Uzun çarşının adını ne zaman değiştiriyoruz Belçika ile 45 yıldır zaten kardeşiz.

Şükrü SAĞLAM Eylül 2009
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

2 yorum:

Adsız dedi ki...

aVRUPA ÖZENTİSİ NE ZAMAN BİTECEK.YARIN MEYDANINDA ADINI DEGİŞTİRİR BUNLAR

Adsız dedi ki...

Emirdağ'ımızı lastik top misaline çevirdiler ve hala devam etmekteler. Sonumuz hayır olsun.