Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN DUYURU

Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİNDEN DUYURU
T.C.
BRÜKSEL BÜYÜKELÇİLİĞİ
8 Mart 2010

DUYURU
TC Brüksel Büyükleçiliği, geçtiğimiz hafta Belçika’da PKK’ya karşı yapılan geniş operasyonun ardından yaşanan gösterilere ilişkin açıklamada bulundu. Gösteri sırasındaki şiddeti kınayan Büyükelçilik, toplumu sağduyu ve serinkanlılığa çağırdı. İşte Büyükelçiliğin açıklaması:

“Belçika güvenlik güçlerinin, terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’in terör faaliyetlerine katıldıkları şüphesiyle bazı kişileri gözaltına almasını protesto etmek amacıyla 6 Mart 2010 günü Brüksel’de düzenlenen gösteri sırasında göstericilerin bir Türk iş yerine saldırarak bir kişiyi darp ettikleri ve önemli bir hasara yol açtıkları üzüntüyle öğrenilmiştir. Hassasiyetimiz ilgili Belçika makamlarına da üst düzeyde bildirilmiştir.
Polis operasyonunu protesto etmek isteyen PKK sempatizanı göstericilerin 4 Mart 2010 günü de Belçikalı polis memurlarını yaraladıkları bilinmektedir.
İfade özgürlüğü adına yapıldığı iddia edilen gösteriler sırasında meydana gelen bu şiddet eylemlerini kınıyoruz.
Belçika’daki Türk toplumunun bu tür provokasyonlara kapılmayarak, serinkanlılıklarını koruyacakları, görüşlerini demokratik çerçevede ve Belçika yasalarına uygun biçimde ifade edeceklerine inanılmaktadır.”
Saygıyla duyurulur
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: