Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BRÜKSELDE KUTLANDI

Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: DÜNYA KADINLAR GÜNÜ BRÜKSELDE KUTLANDIDÜNYA KADINLAR GÜNÜ BRÜKSELDE KUTLANDI
Dünya kadınlar günü Belçika da Türk Dernekler Birliği ve Belçika Türk Kadınlar Birliği tarafından Theatre Sint Michel de gerçekleştirilen organizasyon ile kutlandı.
Protokol da Belçika Büyükelçisi Nazif Murat Ersavcı nın eşi sefire Zeynep Ersavcı, Başkonsolos Mehmet Poroy ve eşleri,Brüksel Hükümeti Devlet Bakanı Emir Kır,Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Sait Köse,Gent Belediye Başkan Yardımcısı Resul Tapmaz, Saint Josse Belediye Baskan Yardimcilari Havva Ardıçlık,Türk Dernekler Birliği Başkanı Rıfat Can, Turkish Lady Derneği Başkanı Derya Alıç ve Belçika Türk Kadınlar Derneği, My Lingua, BIF Brüksel Kadınlar Teşkilatı, Belçika Türk Dernekler Birliği, Life System Dernek Başkanları ve temsilcileri yer aldılar.
Proğram Sefire Zeynep Ersavcı nın açılış konuşması ile açıldı.Daha sonra Başkonsolos Mehmet Poroy konuştu.Modacı Hüsniye Kardaş ın kreasyonundan oluşan defile sunumu salondan büyük beğeni kazandı.
Açev in sunduğu sinevizyon gösterisinin ardından açev programına katılan 2 anne nin konuşmalarını takiben şiirler okundu. Zeynep Gürsel’in ‘Neyse Halim Çıksın Falim’ adlı 22 dakikalık belgesel filmi gösterildi. T.C. Brüksel Başkonsolosun eşi Ayşegül Poroy konuşma yaptı.
Sırası ile Belgesel çekimleri yapan sanatçı Rabia Kaçar,Gazeteci Serpil Aygün konuşma yaptılar.Livesystem Dernegi Başkanı Mine Özcan derneğin tanıtımını bir konuşma ile anlattı.BİF Belçika islam Federasyonu Kadınlar Teşkilatı tanıtımı yapıldı.BTDB Brüksel Temsilcisi Birgül Kapaklıkaya Belçika Türk Dernekler Birliği ni tanıtan konuşma yaptı.Belçika Türk Dernekler Birliği Brüksel Şubesi Yönetim kurulu üyesi Gül Demiryürek konuşma yaptı. sonra Abdullah Şahbaz Hoş Geldin Kadınım adlı şiiri okudu.Türk öğrenci Pınar Yavaş ve arkadaşı Peter in ingilizce söylediği şarkılar beğeni ile izlendi.
Dünya Kadınlar gününde Kadın olmanın Önemi adlı Tiyatro oyunu sahnelendi.Oyun da Belçikada yaşayan Emirdağlı bir ailenin Hamile kalan kadının çocuğunun kız mı?oğlanmı olacağı,aile içi ve komşuları arasında geçen dialogları anlatıyor.
Oyun sonunda yarım saatlik bir ara verildi ve sahne düzenlemesi yapıldı.ve nihayet Türk Halk müziğinin sevilen sanatçısı Songül Karlı sahne aldı,Birbiriden güzel türkülerini salonda vatandaşlar eşliğinde seslendiren sanatçıya salonda adeta sevgi seli vardı.Sanatçı Songül karlıdan sonra sahne alan Belçika'nın son aylarda en çok konuşulan grubu olan sazznjazz quartet grubu müthiş bir konser gerçekleştirdi.

Kutlamalar ile diğer fotograflar için TIKLAYINIZ.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: