Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: EMİRDAĞ BELEDİYESİ NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

BELEDİYE NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

İlçemiz Belediye Meclisinin Nisan ayı olağan toplantısı geçtiğimiz Cuma günü ilçemiz Belediye Meclisi Toplantı Salonunda yapıldı.
KIZILTOPRAK RAHATSIZLIĞINDAN DOLAYI KATILAMADI
Belediye Meclisi'nin Cuma günü gerçekleşen toplantısına İbrahim Kızıltoprak dışındaki tüm meclis üyeleri katıldı. Kızıltoprak'ın ise rahatsız olduğu ve bu sebeple meclis toplantısına katılmadığı öğrenildi.
14 Meclis Üyesi ve Belediye Başkanı Cengiz Pala'nın katıldığı Meclis Toplantısı'nda oldukça hararetli dakikalar yaşandı.
AYDEMİR PARK İHALESİNDE EVRAK EKSİĞİNİ SORDU
Belediye Meclis Üyesi H.Rıfat Aydemir gündem maddelerinden önce Başkan Pala'ya açık otopark ihalesini alan firmanın evrağının eksik olduğunun söylendiğini ifade etti.
Başkan Pala ise bu ihaleye katılacak olan firmalardan sadece oda belgesinin istendiğini bu belgeyle ilgili bir tarih belirtilmediğini söyledi.
Daha sonra Meclis gündem maddelerini görüşmek üzere Başkan Pala Meclis toplantısını açtı.
Açılıştan sonra ikinci çevre yolunun yaz aylarında yapılacağını birinci çevre yolunun ise düzenlemesiyle ilgili ihalenin ayın 7'sinde yapılacağını belirtti.
Toplantıda Ehlibeyt Kültür Derneği'nin arazisinin bulunduğu yere bina yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.
2009 YILI FAALİYET RAPORU GÖRÜŞÜLDÜ
Daha sonra toplantının gündem maddelerinden 2009 yılı Faaliyet Raporu'nun görüşülmesine geçildi. Faaliyet Raporundan önce yasa gereği Başkanlık Koltuğuna Meclis Başkanı Hava Polat oturarak Belediye Başkanı Cengiz Pala Meclis Toplantı Salonundan çıktı. Başkan'ın salondan ayrılmasıyla faaliyet raporu Y.İşleri Müdürü Hasan Topkaya tarafından okundu.
2009 YILI GELİR-GİDERLERİBelediyenin 2009 yılında 2 milyon TL. tahsilattan, 208 bin TL. satıştan, 4 milyon TL. ise İller Bankasından gelir elde ettiği toplam gelirin 7 milyon 491 bin 791 TL. 31 Kuruş olduğu belirtildi.
Toplam giderin ise 8 milyon 562 bin 77 TL. olduğu açıklandı. 2009 yılı faaliyet raporunun okunmasından sonra oylamadan önce Belediye Başkanı Cengiz Pala tekrar Salona geldi. Cengiz Pala'nın salona gelmesiyle beraber faaliyet raporuyla ilgili görüşler açıklandı.
VOLKAN METE UYAR'DAN ANONS ELEŞTİRİSİBu arada söz alan Volkan Mete Uyar faaliyet raporunda yer alan 'anonsların düzenli yapıldığının' yer aldığını ama 18 Mart'ta MHP'nin anonslarının 8 Mart'ta da CHP'nin kadınlar gününün anonslarının düzenli yapılmadığını belirtti.
AYDEMİR : RAPORDA HEDEF VE SAPMALAR YOK
Yine söz alan H.Rıfat Aydemir bu raporda hedeflerin ve sapmaların yer almadığını bunun yanında raporda bazı eksiklerin bulunduğunu belirterek bu raporun yetersiz olduğunu ve bu yönde oy kullanacağını belirtti.
Yapılan kısa eleştirilerin ardından faaliyet raporunun oylanmasına geçildi.
ÖNCE 8 KİŞİ YETERSİZ DEDİ SONRA 4 KİŞİYE DÜŞTÜ
Yapılan oylama neticesinde ilk etapta raporun 8 meclis üyesi yetersiz olduğunu belirtti.
Sonrasında Başkan Pala kısa bir konuşma yaptı ve rapor yeniden oylamaya sunuldu. Yeniden yapılan oylama sonucunda ise 4 kişi raporun yetersiz olduğu yönünde oy kullandı. 10 kişi ise raporu yeterli buldu.
Raporu yetersiz bulan isimler : H.Rıfat Aydemir, Halil Korkmazer, Rüstem Dölek, V.Mete Uyar.
Raporu yeterli bulan isimler : A.Kadir Şevik, A.Kadir Bilal, Hava Polat, Hanefi Durmaz, Mesut Ünal, Onur Keskin, Cengiz Arıkanlı, Orbay Divrikli, Savaş Garkın, Turan Çıldır.
HAFTASONU İŞYERİ AÇMA RUHSATLARI YENİDEN DÜZENLENDİ
Meclise yapılan itirazları değerlendiren Meclis Üyeleri Haftasonu İşyeri Açma Ruhsatları konusunu da yeniden görüşerek daha önce çok yüksek olan ruhsat harçlarında indirime gitti. Yapılan düzenlemeyle birçok işyerinin haftasonu işyeri açma harcı 100 TL.'ye düşürülürken fabrikalarınki 500 TL. olarak belirlendi.
PLAN-BÜTÇE KOMİSYONU SEÇİLDİSonrasında Plan-Bütçe Komisyonuna üyeler seçildi. Yapılan seçim neticesinde bu komisyona : Savaş Garkın, Mesut Ünal, A.Kadir Şevik, Halil Korkmazer, V.Mete Uyar seçildiler.
İMAR KOMİSYONU SEÇİLDİ
Yapılan seçim neticesinde İmar Komisyonuna ise Hanefi Durmaz, H.Rıfat Aydemir, Kadir Bilal ve Turan Çıldır seçildiler.
Gündem maddeleri arasında ikinci sırada bulunan Encümen Seçimi ise toplantıda Belediye Başkanı Cengiz Pala tarafından en son yapıldı.
ENCÜMEN ÜYESİ SEÇİMİ İÇİN 4 ADAY
Encümen Üyesi seçimiyle ilgili olarak AKP'den A.Kadir Bilal ve Savaş Garkın aday olurken muhalefetten ise H.Rıfat Aydemir ile Onur Keskin aday oldular.
ENCÜMEN MUHALEFETİN
Yapılan oylamayla encümene ise H.Rıfat Aydemir ve Onur Keskin seçildiler.
KADİR BİLAL'DEN KINAMA
Encümen seçiminden sonra kısa bir konuşma yapan Kadir Bilal encümene seçilen iki meclis üyesini kutladıktan sonra, AKP'den bu toplantıya katılmayan kişiyi kınıyorum diyerek tepkisini gösterdi.
Encümen seçiminden sonra H.Rıfat Aydemir söz alarak bazı konulardaki bilgilerini meclis üyeleriyle paylaştı.
AYDEMİR : "TEMSİL VE AĞIRLAMA GİDERLERİ NERELERE HARCANDI"
Aydemir, temsil ve ağırlama giderleri adı altında belediyenin yaptığı harcamaları eleştirerek bu harcamaların nerelere nasıl yapıldığının belirtilmesi gerektiğini ama bu faaliyet raporunda bunun belirtilmediğini dile getirdi. Sayıştay Kararlarında ise bu hususun belirtilmemesi durumunda Başkan'ın kendi cebinden bu parayı ödeyeceğine dair kararlar alındığını dile getirdi.
Mecliste son olarak Denetim Komisyonunun raporu okundu. Başkan Pala'nın raporun okunması sırasında sık sık söz alarak açıklamalarda bulunması üzerine Aydemir "Bir cümle okutuyorsunuz, bir sayfa açıklama yapıyorsunuz. Biz de seçilerek buraya geldik. Ve görevimizi de biliyoruz. Ben gerizekalı da değilim. Sizi dinlemek istemiyorum" diyerek dışarı çıktı.
Başkan Pala ise Aydemir'e cevap verdi ve kısa bir tartışma yaşandı.
Saat 14.00'de başlayan Meclis Toplantısı saat 17.30 civarında sona erdi.
Kaynak:www.emirdaggazetesi.com
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: