Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: ZAFER HAVAALANI İHALESİ İPTAL ASKERİ HAVAALANI İÇİN YENİ UMUT

ZAFER HAVAALANI İHALESİ İPTAL ASKERİ HAVAALANI İÇİN YENİ UMUT

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak için büyük önem arz eden uluslar arası Zafer Bölgesel Havaalanı’nın ihalesinin iptal edilmesi, “Acaba askeri havaalanı uçuşlara açılır mı?” sorusunu gündeme getirdi.
Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illeri için büyük önem arz eden uluslar arası Zafer Bölgesel Havaalanı ihalesine teklif veren firma olmadığı için iptal edildi. Zafer havaalanıyla ilgili olarak yeni bir ihale ve yapım sürecinin işleyeceği ve bu süreç devam ederken, akıllara “Afyonkarahisar’daki askeri havaalanı sivil uçuşlara açılabilir mi?” sorusu gündeme geldi.

“ASKERİ HAVAALANI KULLANIMA AÇILMALI”

Belçika’da yaşayan Afyonkarahisarlı seyahat acentesi sahibi Aydın Tekin, bu durumun Afyonkarahisar için kazanç olacağını belirterek, “Anlaşıyor ki Zafer Havaalanı bir süre daha uzayacağı ve bunun gerçekleşmesinin bir hayli zaman alacakmış gibi gözüküyor. Netlik kazanmayan bu süreç içerisinde, hiç olmazsa askeri havalimanın kullanılmasının Afyonkarahisar için iyi bir kazanç olacağı düşüncesindeyim. En azından bir geliş-gidiş olmalı ve bu olayın gerçekliliğinin göz önüne konulması gerekir” dedi.

“BU UYGULAMAYA BİR ÖNCE BAŞLANMALIDIR”

Askeri havaalanının uçuşa açılmasıyla birlikte ilde ciddi bir hareketlilik yaşanacağını ve bu hareketliğin reel olarak görülebileceğini kaydeden Tekin, “Bu uygulamaya biran önce ve hatta bu yaz başlanırsa bir şehir için havalimanının ne kadar gerekli olduğunu bizzat görmüş olacağız. Bu bağlamda, Zafer Havalananı’nın yapımı tamamlanasıya kadar askeri havaalanının kullanıma açılması, hem burada yaşayan Afyonlular için, hem yurtdışında yaşayan Afyonlular için hem de termal otellere gelecek turistler için faydalı olacaktır” diye konuştu.

“ZAFER HAVAALANI’NA KARŞI DEĞİLİZ”

Zafer havaalanına karşı olmadıklarını, sadece bu sürecin en verimli şekilde değerlendirilmesini istediklerini vurgulayan Aydın Tekin şöyle konuştu: “Zafer Havaalanı’na karşı değiliz ama bu havaalanının yapılması biraz zaman alacakmış gibi gözüküyor. Bu yüzden bu zaman zarfında askeri havalimanın kullanılması doğru olur düşüncesindeyim. Askeri piste uçak gelip giderse elimizde somut bir veri olur. Bu kadar yolcu geldi bu kadar yolcu gitti diyebiliriz. Reel anlamda bir yolcu sayısı elde etmiş oluruz”
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: