Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: BRÜKSELDE KANLI SOYGUN

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Türk mahallesi olarak adlandırılan Chaussée d’Haecht 97 numaradaki Kuyumcu dükkanı 2 silahlı soyguncu tarafından soyuldu.Olay yerindeki görgü tanıklarından edindiğimiz ilk bilgilere göre:Soyguncular müşteri gibi içeri girdiler.İşyeri sahibi Emirdağlı Soner YENİLMEZ i silah ile tehdit edip yere yatıran soyguncular;içeride bulunan Altın,Para gibi degerli şeyleri alıp bir torbaya doldurup motosiklet ile kaçmaya çalışırlarken;Yaşadığı şokun etkisi ile Soner YENİLMEZ İşyerinde bulundurduğu ruhsatlı tabancası ile soyguncuların peşinden koşarak Rue Philoméne sokağında soygunculara ateş etti.Soyguncuların bir tanesi olay yerinde can verirken ikinci soyguncu ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.Soyguncular kaçarken kendilerine ateş eden Soner Yenilmez’e silahla karşılık verdiler idiyse isabet ettiremediler.
Soyguncuların yerde yaralı yatarken Türkçe konuştukları;Emirdağın Averen köyünden oldukları ilk edindiğimiz bilgiler arasında.
İşyerine yapılan soygun girişiminin ilk olmadığı;geçtiğimiz aylarda da yine aynı iş yeri sahibi kaçırılarak kasalarının anahtarları ve şifrelerinin istendiği;vermediği için öldürülesiye dövülüp ormana atıldığı da edindiğimiz bilgiler arasında.

BRÜKSEL ARTIK GÜVENLİ BİR ŞEHİR DEĞİL
Olay yerinde konuştuğumuz vatandaşlar;Son günlerde soygun,cinayet,hırsızlık olaylarında peş peşe yaşanan olaylarla BRÜKSEL in artık eskisi gibi güvenli bir şehir olmadığı; işsizlik ve durdurulamayan göç ün her geçen gün yeni bir olaya sebebiyet vermesi ve yaşadığımız Avrupa şehirlerini kendi ülkemizdeki şehirlere çevirdiğimiz gerçeğini göz önüne çıkartıyor.Yetkililerden sorunlara bir an önce çare bulunması gerekiyor diye olaya tepkilerini dile getirdiler.
...
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: