Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: GURBETTEN SILAYA YOLCULUKLAR BAŞLADI

Avrupa da okulların tatile girmesi ile beraber Memleket hasreti ile yanan Gurbetçilerimiz Hediyelerini aldılar,yolluklar hazırlandı,valizler hazırlandı,bagajlar yüklendi.
Kimisi Anaya,kimisi Babaya,Kimisi memleketin taşına,toprağına hasret olan Avrupalı Türkler Akın Akın Türkiye yollarına düştüler.Hava yolunu tercih edenlerin çokluğunun yanı sıra kalabalık aileler ekonomik nedenlerden dolayı karayolu ile anavatana yolculuğu tercih ediyorlar.Avrupa’da yaşayan gurbetçilerimizin memleket özlemini tarif etmeye kelimeler kifayetsiz kalıyor.
BELÇİKALILARIN %77 si TATİL YAPACAK
Öte yandan Belçikalıların yüzde 77’si bu sene tatil yapabilecek. Her sene Avrupa çapında yapılan bir araştırma Belçikalı 10 aileden 8’inin tatil yapacağını belirtiyor, bu da tatil yapanlarının bir önceki seneye göre yüzde 6 oranında yükseldiğini gösteriyor. Her 4 Avrupalıdan birini yaz tatilini kendi ülkesinin bir bölgesinde geçirmek istediğini bildirirken, Belçikalıların yüzde 89’u yabancı bir ülkede tatil yapmayı planlıyor. Araştırma tatil söz konusu olunca Belçikalıların en planlı programlı millet olduğunu gösteriyor, tatile gideceklerin yüzde 85’i rezervasyonlarını önceden yapmış bulunmakta.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: