EMİRDAĞ AŞKLARI

EMİRDAĞ AŞKLARI
Eğer iki kişi birbirini sevip’te kavuşurlarsa mutluluk olur, biri kaçıp diğeri kovalarsa aşk olur, iki kişi birbirini seviyor lakin kavuşamıyorlarsa efsane olur.
Bu sözler geçmişten günümüze kadar yaşanmış ve yaşanan büyük aşklar için kullanılmış bir cümlenin ötesinde yaşanmış ve yaşanan sevdalara gösterilen saygının ta kendisidir.
Emirdağ’ımızda da nice yaşanmış aşkların sonu mutlulukla;kimisi büyük aşk la kimisi de efsane olarak tarihte yerlerini almışlardır.
www.topakev03.com internet sitesi editörü
Şükrü SAĞLAM ın titiz araştırmaları sonucu günümüzden yıllar önce yavşan kokulu Emirdağ yaylalarında ;Rençberlik günlerinin yoğunca yaşandığı Aleyçiklerin ve Topakevlerin kurulduğu zamanlarda yaşanmış ama efsane olmuş bir aşkın dile gelip türkü olmuş;sonrada unutulmuş sözlerini derleyip Emirdağ Kültürüne Türkü sözü olarak ilk defa www.topakev03.com internet sitesinden yayınlamaktan büyük bir haz duymaktadır.




Yağlı pınar yaylaların başıdır
Küçük gölcük ile karşı karşıdır
Benim yarim e de çoban diyorlar
Vallahi billahi terzi başıdır.


Bizim yayla gibi yayla var mı ola
Başı pınar ayacığı göl mü ola
Usul usul varsam duyarlar mı ola
Duyarlar yarimi döverler mi ola


El kadar kağıda bir yazı yazsam
Bir cahil yoluna deli olmuş derler
Divane derler
Türkü yü DERLEYEN:Şükrü SAĞLAM 13 TEMMUZ 2010...
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: