HAFTANIN KARİKATÜRÜ

HAFTANIN KARİKATÜRÜ
Türkiye'den Avrupa'ya göçün ilk başladığı yıldan bu tarafa 50 yıl geçti.Avrupa Türk toplumu elleri öpülesi birinci nesile çok şey borçlu.Belkide ömründe büyük şehir görmeden bir trene atlayıp
diline,dinine,yoluna yordamına herşeyine yaabancı olduğu bir ülkede hayat mücadelesinden başarıyla zekasıyla,alnının akıyla galip çıkan Anadolunun yiğit evlatlarının engin hoşgörüsüne sığınarak,
Avrupadaki Türklerin ilk yıllarını anlatan yukarıdaki karikatürü bizde fıkrasıyla tamamlayalım.

Eski nesillerden rivayet olunur ki:
Gurbet'te(Belçika-Brüksel) yaşam mücadelesi veren bir Türk Midi pazarına alış veriş için devamlı gidip geldiği sıralarda Belçikalı yaşlı insanların kucaklarında devamlı küçük kaniş köpeklerle otobüse ve tramvaya bindiklerini
gözlemlemiş ve keskin zekasıyla yaklaşan Kurban Bayramı için Midi pazarından alacağı kurbanlık koyunu tramvayla evine götürebileceğini hesaplamıştı.
Kurban Bayramı gelip çattığında ise yine tramvayla midi pazarına gider,Kurbanlık bir koyun alır,boynuna bir ip bağlar,çevredekilerin şaşkın bakışlarına aldırmadan çeke çeke tramvay durağına gelir.tramı bekler.
Tramvay bir müddet sonra gelir,insanlar, inerler binerler, sıra bizim Türk'e gelir.Tramvaya adımını attığında Kondüktör'ün sert uyarısıyla irkilir.
Kondüktör:No Mösyö,No Mösyö.
Bizimkisi Tramvayın içerisinde kuçağında kaniş köpeklerle oturan Belöikalıları işaret ederek
Türk: Pourquoi(Neden) Hav Hav oui,Meee No der ve Tram kondüktörünün şaşkın bakışları arasında koyunu kucakladığı gibi kucağına otutturur.
Bayramınız Kutlu Olsun
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: