T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİSİ İSMAİL HAKKI MUSA’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI

T.C. BRÜKSEL BÜYÜKELÇİSİ İSMAİL HAKKI MUSA’NIN KURBAN BAYRAMI MESAJI
Değerli vatandaşlarım, Belçika Türk toplumunun değerli mensupları; Birlik, beraberlik ve hoşgörüyü simgeleyen Kurban Bayramını hunhar terör saldırıları ve deprem felaketinin acılarını milletçe derinden yaşadığımız bir dönemde idrak ediyoruz.. Toplumsal dayanışma ve paylaşma ruhunun ön plana çıktığı, bizleri bir araya getirmek, dostluk ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek için önemli bir vesile teşkil eden Bayramlarımız, ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatılan, insanlarımızın kaynaştığı ve dostluk ve kardeşlik ruhunun pekiştirildiği günlerdir. Bu Bayramın da, her zaman olduğu gibi milli, manevi ve kültürel değerlerimizin daha da pekişmesine vesile olacağına, Belçika Türk toplumunun ülkemizle bağlarının bir kez daha tazelenerek güçleneceğine içtenlikle inanıyorum.
Her geçen gün gelişen, milletlerarası camianın saygın ve güvenilir bir mensubu olan ülkemizin daha da gelişmesinde önemli bir yeri olan sizlerin, Kurban Bayramını da anlamına en uygun şekilde kutlamakta olduğunuzdan eminim. Belçika’yla ilişkilerimizi karşılıklı menfaatler doğrultusunda her alanda geliştirmek için şevkle çalışırken en büyük desteğimizin buradaki vatandaşlarımız olduğunu özellikle vurgulamak isterim. Hayatlarını burada kuran ya da sürdüren ve önemli bir kısmı Belçika vatandaşlığına geçmiş olan vatandaşlarımız, bugüne kadar sağladıkları uyum ve başarılarla göçmen toplumlar arasında örnek gösterilmektedirler. Uyumdan, milli ve manevi değerlerimize bağlı kalarak, bulunduğumuz ülkenin ekonomik, siyasi ve kültürel hayata katılımı anlıyoruz. Gerçekten de Türk toplumunun Belçika’nın siyasi, ekonomik ve toplumsal yaşamına katılımının giderek arttığını gözlemlemekten memnuniyet duymaktayım. Vatandaşlarımız, kendi kimliklerini kaybetmeden, Belçika toplumu ile uyum içinde sosyal yaşantının her alanına katkıda bulunmalarının ve kültürlerini yaşadıkları topluma zenginlik olarak sunmalarının her açıdan faydasını göreceklerdir. Görevime yeni başladığım Belçika’daki Türk toplumuna baktığımızda, öncelik vermemiz gereken temel alan olarak eğitimi gördüğümü belirtmek isterim. Özellikle anadil eğitimini ve kız çocuklarımızın eğitimini çok önemsiyoruz. Bulunulan ülkenin dillerini de en iyi şekilde öğrenmek çok önemlidir. Bu çerçevede sarfedilecek tüm çabalara Büyükelçiliğimizce her türlü destek verilecektir. Bu düşüncelerle, Kurban Bayramınızı tebrik ediyor, ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk temenni ediyorum.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: