Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: BAKAN EMİR KIR:EMİRDAĞ SÜREKLİ GÖÇ İLE KAN KEYBEDİYOR

Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: BAKAN EMİR KIR:EMİRDAĞ SÜREKLİ GÖÇ İLE KAN KEYBEDİYORBrüksel Hükümeti Devlet Bakanı EMİR KIR ın 27 Şubat Gecesi Yaptığı Konuşma


Sayın Valim,Sayın Milletvekilim,Değerli belediye Başkanlarım,Değerli konuklar ilk sizlerle şunu paylaşmayı istiyorum:B u güzel geceyi düzenleyen organizasyon komitesini kutlamak istiyorum.Dünya Emirdağlılar Ailesini bu akşam Afyon da topladılar.Emirdağlıları topladılar.Birde Emirdağlıların dostlarını topladılar.Çünkü aramızda Emirdağ lı olmayıp ama Emirdağlılara sürekli destek veren bir o kadar insan var.

Tabii Emirdağ denince;bazıları Belçika diyor.Hakikaten Belçikada Türklerin arasında Emirdağlı ların sayısı çok ciddi.Az önce Doktorumuz söyledi .Belkide Belçikada Türkiyenin Başkenti Emirdağ doğru.

Şimdi Emirdağ deyince biz şuna vurgu yapmayı istiyoruz.Bu güner kadar Emirdağ ile Afyon biraraya gelmemişti.Ve özellikle son aylarda Emirdağ ile Afyonu birleştiren bütün idarecileri kutlamak istiyorum.

SALONDAN ALKIŞ SESLERİ

Evet bunları alkışlamamız lazım.Emirdağ ın kalkınması için Afyon iline ihtiyaç var.Afyon unda dünyada daha büyük ufukları olması için belkide Emirdağlıların katkısına ihtiyacı var.Çünkü onlar avrupada önemli yerlere gelmişler.Son aylarda özellikle çok ciddi çalışmalar yapıldı.Bunların öncülüğünü yapan Afyon Belediye Başkanı ve Emirdağ Belediye Başkanı ve değerli dostumuz sayın valimiz.Kendileri gelip bizi ziyaret ettiler,Aralık ayının başında ve çok çeşitli temaslar yapıldı. Ticari boyutu oldu,Kültürel boyutu oldu,Sosyal boyutu oldu,ve bunların yararı olacağına inanıyorum.Zaten bu konuda şu müjdeyide yeri gelmişken vermek isterim.Haziran ayının 3-4-5-6 sında Belçikadan gelecek olan heyet çok büyük bir delegasyon olacak.Üç ayağı olacak İstanbul-Afyon-Emirdağ.Amaç bu söylediğim sektörlerde mesafe almamız ,somut adımların atılması.Ama şu vurguyuda yapmak istiyorum fırsat bulmuşken.Bakın Emirdağlı dostları bir bu kadar.Emirdağlılar ne kadar önemli mevkilere gelmiş.

EMİRDAĞ KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR

Ama malasef Emirdağ Kan kaybetmeye devam ediyor.Aralıksız bir göç var.Emirdağda yetişen çocuklarımızın kafalarında tek bir düşünce var.Acaba ne yapabilirim? Belçika ya yada Avupanın başka bir ülkesine gitmek için.Biz bundan dolayı Arkadaşlarımla özellikle burda bulunan ve buraya gelemeyen arkadaşlarıda saymayı isterim.Fatma Pehlivan,Resul Tapmaz,Sait Köse,Mahinur Özdemir,Hava Ardıçlık,Derya Alıç bütün sivil toplum örğütleri onlarda geleceğim.Onlarla birlikte biz şu kanaata vardık.Mutlaka Emirdağ da Eğitim alanında mesafe alınması lazım.

Daha iyi gençlik yetişmesi lazım.Sosyalleşmesi lazım o ilçe ki insanlar orada kalmayı tercih etsinler.Bu bizim için belki ticaretin ve ekonominin dışında en önemli boyutu .Emirdağ ı sevenler;Emirdağ ın kalkınmasına destek vermelidir.Ama bunun bence öncelikli şartı Eğitim.Bundan dolayı ben bu gün Sayın Rektörümüzü,Afyon Valimizi,Emirdağ Belediye Başkanımızı ,sayın Kaymakamımızı kutlamak istiyorum.Güzel bir müjde var .Yüksek Okulun kapasitesinin artırılarak öğrenci sayısı arttırılacak.3 yılın sonunda 3bine yakın öğrenci Emirdağ da ders görecek.Burdanda bir çağrı yapmak istiyorum.Türkiyenin dörtbir yanından gelip te Emirdağ da okuyacak gençlere yardımcı olalım.Evlerimizi onlara açalım,onların Emirdağ da yaşayabilmesi için em iyi şartları ortaya koyalım.Bunu hep birlikte yapabiliriz.Tekrar bu güzel geceyi düzenleyen bütün arkadaşları kutlamak istiyorum.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: