Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: EMİRDAĞLILAR ÇANKAYA KÖŞKÜNDE CUMHURBAŞKANIMIZLA

Emirdağ Kültür ve Folklor Portalı - Haberler: EMİRDAĞLILAR ÇANKAYA KÖŞKÜNDE CUMHURBAŞKANIMIZLABELÇİKALI TÜRKLERDEN OLUŞAN HEYET ÇANKAYA KÖŞKÜ´NDE




Belçikalı Türk politikacı ve iş adamlarından oluşan heyeti kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, yurt dışındaki vatandaşlarımızın Türkiye ile gönül bağını korurken, yaşadıkları ülkeyle de uyum sağlamalarının önemine dikkat çekti.

Çankaya Köşkü´nde gerçekleşen kabulde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, uzun yıllardır Belçika´da yerel ve ulusal düzeyde aktif olarak siyaset sahnesinde vazife üstlenen, Belçika ekonomisine katkıda bulunan Türk asıllı politikacı ve iş adamları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti belirtti.



GÖNÜLLER TÜRKİYE´DE, "AKIL VE FİKİR" BELÇİKA´DA

Türk toplumunun Belçika´nın siyasi, iktisadi ve toplumsal hayatına yaptığı katkıları kıvançla takip ettiklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın birlik ve dayanışma hisleri içinde hareket etmelerinin, yaşadıkları ve kaderini paylaştıkları toplumlara uyum sağlamalarının ve başta eğitim olmak üzere mahalli imkânlardan layıkıyla yararlanmalarının önemine işaret etti. Cumhurbaşkanı Gül, ayrıca yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye ile sahip oldukları gönül birliğini devam ettirmelerinin doğal karşılanması gerektiğini, ancak "akıllarının ve fikirlerinin" yaşadıkları ülkede olmasının icap ettiğini belirterek, kabul vesilesiyle Belçika´da yaşayan vatandaşlarımıza en kalbi selam ve sevgilerini iletti.



Teşvik edici mesajlarından dolayı Cumhurbaşkanı Gül´e teşekkür eden Belçikalı Türk asıllı politikacı ve iş adamları heyeti de, yurt dışındaki vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkeye uyum sağlarken, köklerinden, kültürlerinden ve anadillerinden kopmamalarının önemini dile getirdiler. Heyet mensupları ayrıca, Türkiye´nin son yıllarda siyaseten ve iktisaden güçlenmesinin, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanındaki standartların yükselmesinin yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza güven aşıladığına dikkat çektiler.



EMİRDAĞ SOHBETİ

Belçika´da yaşayan vatandaşlarımızın büyük bölümünün Emirdağ kökenli olmaları dolayısıyla, kabulde Emirdağ ilçesinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik neler yapılabileceği de ele alındı. Heyet mensupları, Brüksel´in Saint-Josse-ten-Noode Belediyesi sınırları içinde çağdaş bir mimari üslupla inşa edilmekte olan "Selimiye Camii"nin gelecek yıl yapılması planlanan açılışına Cumhurbaşkanı Gül´ü davet ettiler.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: