ANVERS BELEDİYE BAŞKANI BİR MEKTUPLA ÖZÜR DİLEDİ

ANVERS BELEDİYE BAŞKANI BİR MEKTUPLA ÖZÜR DİLEDİ
Anvers’te son bir haftada terörist örgüt PKK yanlılarının yaptıkları saldırılar ve tahriklere ilişkin olarak Büyükelçiliğimiz ve Anvers Başkonsolosluğumuzca Federal ve aralarında Anvers Belediye Başkanı Janssens de olmak üzere yerel makamlar nezdinde çeşitli girişimlerde bulunulmuştu. Bu kere Anvers Belediye Başkanı Janssens bugün (8 Kasım) Anvers Başkonsolosluğumuza bir mektup göndererek özetle aşağıdaki hususları belirtmiştir:. “Anvers’teki Türk toplumu VRT’de verdiğim mülakatta kullandığım “Kürdistan” kelimesinden duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. Bu konuyu siz de dünkü görüşmemizde dikkatime getirerek nazikçe uyarmıştınız.
Bu kelimeyi kullanmakla Anvers’te yaşayan Türk toplumunun hassas olduğu bir noktaya temas ettiğimin farkında değildim. Niyetim hiçbir zaman Türkiye’nin iç politika meselelerine karışmak değildi. Bir Belediye Başkanı olarak hiçbir ülkenin iç sorunu hakkına pozisyon almam. Görevim tüm Anversililerin şehirde huzur içinde yaşamalarını sağlamaktır. Bu ifadeyi kullanarak Türkiye’nin bir iç meselesi hakkında pozisyon aldığım izlenimini verdiysem özür dilerim. Önümüzdeki dönemde bu konudaki hassasiyete olabildiğince dikkat edeceğim. Sizinle yaptığım görüşmede Türk kökenli Anverslilerin kendilerini tehdit altında hissettiklerini not ettim. Polisimle birlikte gerekli tedbirler için azami gayret sarf edeceğim. Bu konudaki yapıcı tutumunuz için ayrıca teşekkür ediyorum.” Saygıyla duyurulur. T.C. Brüksel Büyükelçiliği
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: