BAKAN EROĞLU:EMİRDAĞ'I BEŞ YILDIZLI İLÇE YAPACAĞIZ

BAKAN EROĞLU:EMİRDAĞ'I BEŞ YILDIZLI İLÇE YAPACAĞIZ
Emirdağ Belediyesi tarafından geçtiğimiz ay gerçekleştirilecek olan açılış ve temel atma törenleri ülkemizde yaşanan terör olayları sonrasında verdiğimiz 24 şehidimizin ve Van'da yaşanan depremin ardından iptal edilmişti.
Dün saat 14.30'da Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımıyla ilçemizde temel atma törenleri ve açılışlar gerçekleştirildi.
Açılışa Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, ilçemiz Kaymakamı Mehmet Özel, ilçemiz Belediye Başkanı Cengiz Pala, Afyonkarahisar Ak Parti İl Başkanı Mehmet Zeybek, Ak Parti İlçe Başkanı Hüseyin Duran ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yıllardır yapımı tamamlanamayan dün açılışı yapılan ilçemiz otogarı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Emirdağ Kaymakamı Mehmet Özel ve Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala tarafından dualarla yapıldı. Açılış esnasında Aziziye İlköğretim Okulu öğrencileri folklör gösterileri yaptılar bunun yanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımız da okundu. Protokol konuşmalarının ilki ise Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala tarafından yapıldı.

"BÖLGENİN EN İYİ BELEDİYESİ EMİRDAĞ BELEDİYESİ"
Pala konuşmasında; "Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize şükranlarımızı sunuyorum. Siz değerli hemşerilerimin huzurunda Sayın Bakanımız Eroğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizden beri yaptığımız hizmetler ortadadır. Şunu da iddia ediyorum ki bölgenin en iyi belediyesi Emirdağ Belediyesidir."
DSİ Genel Müdürü yapmış olduğu koruşmada : "57 yıldır hizmet veren DSİ ülkemize büyük işler kazandırmıştır. Emirdağ'ın mesire yeri ihtiyacı olan Çıldırm Mesire yeri hizmete sunulmuştur. Bu çalışmalarda desteklerinden dolayı başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na, Belediye Başkanı Cengiz Pala'ya, milletvekillerimize ve DSİ çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum dedi."
"EMİRDAĞ, YILLAR ÖNCE AVRUPA BİRLİĞİ'NE GİRMİŞ"
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada "Emirdağ bizim gururumuz. Çünkü yıllar önce Avrupa Birliğine girmiş. Avrupa'da yaşayan hemşehrilerimiz Avrupa'da gördüğü hizmetleri ve çevre düzenini artık ilçelerinde de görüyorlar. Avrupa'da Emirdağ'ın önemini yazın Emirdağ'a geldiğimde Belçika Maliye Bakanı'nın seçim propagandasını Emirdağ'da başlatması ile gördük. Emirdağ'ın dere projesi Eskişehir'in Porsuk çayından daha güzel olmuş" dedi.
"EMİRDAĞ'I 5 YILDIZLI İLÇE YAPACAĞIZ"
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr Veysel EROĞLU da konuşmasında : "Burada Emirdağ'da olmayı otogaracılıskelimelerle ifade etmek mümkün değil. Her bayram Emirdağ'a geliyorum. Bu bayram Ankara'daki 111 tesisin açılışı nedeniyle biraz gecikmeli geldim. Sizlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. Türkiye'de gerçekten çok güzel işler yapılıyor. Bu nedenle tüm çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. 111 tesisin 11.11.11 saat : 11.11'de açılışlarını gerçekleştirdik. Emirdağ herşeyi en iyi şekilde hakediyor. Bu arada sizlere bir müjde vermek istiyorum. Türkiye'nin en iyi firmalarından olan şirketlerden biri Emirdağ Organize Sanayi'ye büyük bir yatırım yapmayı planlıyor. Bu yatırımlarla beraber Emirdağ ilçemizi 5 yıldızlı bir ilçe yapacağız" dedi.
Konuşmaların ardından toplu açılışlar gerçekleştirilerek, atık su projeleri taahhüt imzaları atıldı. Bakan Eroğlu halkla bayramlaştıktan sonra ilçemiz belediyesinde yenilen yemeğin ardından ilçemizden ayrıldı.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: