EGEMEN BAĞIŞ BRÜKSEL'de TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ

EGEMEN BAĞIŞ BRÜKSEL'de TÜRK OKULUNU ZİYARET ETTİ
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Brüksel'de Türk okulunu ziyaret etti AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Brüksel'de Türk girişimciler tarafından açılan(Ecole des Etoiles) Yıldızlar Okulu'nu ziyaret etti. Çoğunluğu Türk kökenli 400'ün üzerinde ilkokul öğrencisine eğitim veren okula girişinde çiçeklerle karşılanan Bağış'a ayrıntılı brifing verildi. Daha sonra sınıfları gezen ve öğrencilerle tek tek ilgilenen Bağış, sınıflardaki akıllı tahtaları yakından inceledi. Okulun sağladığı fiziki imkanlar yanında öğrencilere ve hatta ailelerine yönelik yürütülen destekleyici çalışmalardan etkilenen Bağış, okulun şeref defterini imzalarken ifade ettiği memnuniyetini sözlü olarak basın mensuplarına da aktardı.

Bağış, ''Arkadaşlar bugünkü ziyarette sizler gibi ben de çok duygulandım. Ülkemizin küresel barış mesajını ve insani değerlerini dünyanın dört bir yanına taşıyan hizmet sevdalılarının bugün AB'nin merkezi olan Brüksel'in bu kadar önemli bir eğitim tesisine kavuşmuş olmasına katkıları gerçekten çok anlamlı. Bu okulu gördükten sonra ülkemizin AB'nin lokomotif ülkelerinden biri olacağına inancım bir kez daha arttı. Çünkü böyle bir eğitim alan yavrularımız sadece Belçika'nın değil Avrupa'nın önderleri arasında yer alacaktır.

Avrupa'nın içine düştüğü hatalardan kurtulmasına, ayrımcılıktan ve ırkçılıktan kurtulmasına vesile olacaktır. Çünkü burada hoşgörüyle büyütülüyorlar, sevgiyle büyütülüyorlar, burada büyük bir coşkuyla yetiştiriliyorlar. Emeği geçenleri yürekten kutluyorum'' dedi. Egemen Bağış, ''Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal, 'Sovyetler bir gün çökecektir, orada bizimle aynı dili, aynı dini, aynı değerleri paylaşan insanlar vardır. Onlarla şimdiden kültürel köprüler kurulmalıdır' diye bir talimat vermiş. Maalesef kimileri Cumhuriyetimizin kurucusunun arkasından sadece nutuk atarken kimileri de onun o hayalini gerçekleştirmek için dünyanın dört bir yanında okullar kurmuşlar ve o okullar aracılığıyla Türkiye'nin mesajını, Türkiye'nin barış çağrısını dillendirmişler. Orada insanların yetişmesine vesile olmuşlar. İşte o anlayışın bir ürünü olan Brüksel'deki Yıldızlar Okulu gerçekten bugün burada Türkiye'nin bayraktarlığını yapıyor, Türkiye'nin mesajlarını veriyor. Bu yavrularımız buradan mezun oldukları zaman dünyanın daha hoşgörülü, daha barışçıl, daha uyum içerisinde, diyalogla yürüyen bir gezegen olmasına vesile olacaklar'' şeklinde konuştu. Belçika'nın Brüksel ve Charleroi kentlerinde 2 şubeyle hizmet veren Yıldızlar Okulu, 2005 yılında faaliyete geçerek ilk mezunlarını geçen yıl verdi. Belçika Fransız Topluluğu'na bağlı olarak Fransızca eğitim veren okulda, müfredat dışı faaliyetler kapsamında Türkçe de öğretiliyor. Tüm din ve inançlardan ve farklı etnik gruplardan öğrencilere açık ilk özel teşebbüs okulu olması nedeniyle Fransız Toplumu Eğitim Bakanlığı'nın pilot proje olarak gördüğü okul, gelecek yıl orta öğrenim bölümünü de faaliyete geçirmeyi hedefliyor.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: