EMİRDAĞ OSB DE TEMELLER ATILMAYA DEVAM EDİYOR

EMİRDAĞ OSB DE TEMELLER ATILMAYA DEVAM EDİYOR
Kurulduğu günden bu güne oldukça rağbet gören ve cazip teşvik imkanlarıyla yatırımcıları kendine çeken Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi’nde, heyecan getiren temeller atılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl yer tahsisi yapılan İran menşeli MALARD Gıda firması, “yemeklik kültür mantarı” üretmek üzere başladığı inşaatında temel aşamasına geldi.
14.12.2011 Çarşamba günü yapılan temel atma törenine Emirdağ Kaymakamı Mehmet Özel, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, firmanın Genel Müdürü Mohammad Asadi, Emirdağ Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, Bölge Müdürü Şükrü Alper Akın, Emirdağ’daki sivil toplum kuruluşları ve odaların başkanları, daire amirleri ve yerel halk katıldı. Oldukça ilgi gören törende; kurban kesilerek yatırımın Emirdağ’a, Afyonkarahisar’a ve her iki ülkeye hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunuldu.
Yapılan yatırım hakkında bir konuşma yapan MALARD Gıda firması Genel Müdürü Mohammad Asadi, özellikle Emirdağ’daki idarecilere ve yerel halka teşekkür ederek yapılacak yatırım hakkında bilgiler verdi.

Yatırımla birlikte Emirdağ’da yıllık 6.000 Ton yemeklik kültür mantarı üretimi yapılacak. Kurulacak tesis, son teknoloji (innovative) ürünü makineler ve bilgisayarlar kullanılarak faaliyete geçirilecek. Ayrıca tesis Ortadoğu’nun en büyük, Avrupa’nın da sayılı büyük tesislerinden biri olacak. Bölge halkına da büyük bir iş kapısı olacak yatırımla birlikte, yatırım tamamlandığında büyük çoğunluğu kadın olmak üzere 570 kişilik bir istihdam hedefleniyor.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: