2.CULTURK FESTİVALİ BU YIL BRÜKSEL'DE DÜZENLENECEK

 2.CULTURK FESTİVALİ BU YIL BRÜKSEL'DE DÜZENLENECEK
Türk Dernekler Birliği (UTV) Salı akşamı Brüksel'de sanatçılar ve basın mensuplarıyla yaptığı bir toplantıyla 2. Culturk Kültür Sanat Festivali'nin programını tanıttı.
Türk Dernekler Birliği Başkanı Hikmet Çakır'ın konukları selamladığı konuşmasının ardından UTV'nin bu yıl Culturk Festivali'nde işbirliği yaptığı Yunus Emre Kültür Merkezi Müdürü Rahmi Göktaş ve Brüksel Kraliyet Güzel Sanatlar Sarayı Bozar program sorumlularından Tony Van der Eecken kısa bir konuşma ile işbirliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
UTV Kültür Sanat Sorumlusu Enis Çimen ise programı tanıtırken şunları kaydetti: “ Bu yıl ikincisini organize ettiğimiz Culturk Kültür ve Sanat Festivalimizde amacımız Türk kültürünü hem Türkiye'den sanatçılarla hem de Belçika'da yaşayan sanatçılarımızla tanıtmak. Bu amaçla geçen yıl ilkini Anvers'te gerçekleştirdiğimiz Culturk'ün ikincisini Brüksel'e taşıyoruz. Bu yıl da konsept geçtiğimiz yılla aynı. Türkiye'den Erkan Oğur ve İsmail Demircioğlu bu yıl konser vermek üzere Brüksel'e gelecekler. Diğer taraftan geçtiğimiz yıl olduğu gibi Belçika'daki Türk kökneli sanatçılarımızın eserlerinin yer aldığı sergiler ve onların atölye çalışmaları olacak. “
Culturk Festivali bu yıl 9-10 Haziran tarihleri arasında 2 gün sürecek. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde ilk gün açılacak Türk kökenli Belçikalı sanatçılara ait eserlerden oluşan bir serginin yanında aynı gün Bozar'da Erkan Oğur- İsmail Demircioğlu konseri de yeralacak. Çeşitli atölye çalışmalarının da bulunduğu Festivalde resim, ebru, kaligrafi, karikatür, seramik gibi sanat dallarında ürünler sunulacak.
Program tanıtımında ayrıca geçtiğimiz yıl gerçekleşen ilk Culturk festivaline ait bir sinevizyon gösterimi de yapıldı.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

1 yorum:

topakev dedi ki...

www.belturkhaber.be