İTALYA'DA BİR DEVRİN SONU

İTALYA'DA BİR DEVRİN SONUİtalya'da bir devrin sonu -Berlusconi: "Yeniden aday olmuyorum"

İtalya'da dün Temsilciler Meclisi'ndeki 2010 yılına ilişkin devlet harcamaları bilançosunun oylamasını kazanmasına rağmen, çoğunluğu kaybettiği ortaya çıkan Başbakan Silvio Berlusconi, erken seçim tarihinin şubat ayı içinde olacağını, kendisinin ise aday olmayacağını açıkladı. Başbakan Berlusconi, dünkü sonucun ardından ''La Stampa'' gazetesinden Mario Calabresi'ye verdiği demeçte, Avrupa Birliği'nin istediği taahhütler yasalaştıktan hemen sonra istifa edeceğini belirterek, "Bundan sonra sadece şubat ayı başında seçimlerin olacağını görüyorum.

Ben bu seçimlerde aday değilim" dedi. Seçimlerde partisi olan Özgürlükçü Halk Partisi'nin (PdL) Genel Sekreteri Angelino Alfano'nun başbakan adayı olacağını ifade eden Berlusconi, Alfano'nun herkes tarafından kabul gören bir isim olduğunu kaydetti. "Bir an önce gerekli ekonomik önlemleri onaylayarak, piyasaların isteklerine cevap vermek gerek" diyen Berlusconi, kısa süre önce AB liderler zirvesine katılmadan önce verdiği ekonomik reformların yasalaşma sözünü tutacağını aktardı. Gazetenin haberinde, Berlusconi'nin siyaset sahnesinden çekilmesinin gerçekten ''imkansız'' bir düşünce olduğu ancak, başbakanın kesin olarak sona geldiği yorumu da yapıldı. 1994 yılında siyaset dünyasına atılan 75 yaşındaki Silvio Berlusconi, 3 kez başbakanlık koltuğuna otururken, bunlardan en uzunu 11 Haziran 2001 ile 17 Mayıs 2006 yılları arasındaki dönem oldu. Berlusconi'nin son başbakanlık dönemi ise 8 Mayıs 2008'de başlamıştı. Bu arada merkez sağ koalisyonun küçük ortağı Kuzey Birliği Partisi (Lega Nord) de muhalefet partileri gibi bir an önce seçime gidilmesi gerektiği görüşünden yana tavır koydu.
Share on Google Plus

About topakev

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

0 yorum: